2 Cellos u Beogradu!

2 Cellos su u januaru ove godine proslavili četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota “Smooth Criminal” na YouTube koji ih je lansirao u zvezde. Iako su slavni virtouzi na violončelima, Luka Šulić & Stjepan Hauser postigli su zavidan broj sledbenika zahvaljujući upravo video objavama (ukupna brojka popela se do sada na čak više od 100 miliona pregleda), oni su i dalje posvećeni koncertnim nastupima.

Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna godina, a 19. juna nastupiće u Sava Centru. Ako je suditi po njihovim koncertima širom sveta i ovaj bi mogao biti rasprodat – u rekordnom roku!

2 CELLOS - Luka i Stjepan

2 CELLOS – Luka i Stjepan

O 2 Cellos priča se i piše širom sveta. Izdali su već tri studijska albuma, a njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane (Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn’s Diamond Jubilee, Emmys u L.A. itd), gostovali u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show (više puta) te mnogim drugim.

Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton John. Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime, tamo je 20.januar proglašen „Danom 2 Cellos“, no to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu te im je odao priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu. No, to je samo mali delić njihovih priznanja i nagrada.

Koncert 2 Cellos po uobičajenom repertoaru počinje izvedbama klasičnih kompozicija, a završava se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Jedna od poslednjih njihovih reinterpretacija je i pesma „Live and Let Die“ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svetski pijanista Lang Lang. Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme i dopustite da vas, kako oni kažu „zaraze zvukom violončela“.

Karte za njihov koncert su u prodaji na blagajni Sava Centra i prodajnim mestima Eventima, a koštaju 1800, 2400, 3000 i 3600 dinara.