Dejvis kup Srbija – Velika Britanija

Dejvis kup ponovo u Beogradu pošto će muška teniska reprezentacija Srbije dočekati selekciju Velike Britanije u četvrtini finala najjačeg reprezentativnog takmičenja belog sporta, a mečevi su na programu od 15. do 17. jula 2016. godine.

Naši teniseri će protivnike dočekati na rekonstruisanom stadionu Tašmajdan, a poslednji Dejvis kup meč na ovom zdanju je odigran pre skoro 60 godina, odnosno od 26. do 28. aprila 1957. godine između Jugoslavije i Meksika. To znači da će se mečevi igrati na otvorenom, na šljaci, i to na stadionu koji može da primi 6.100 ljudi, a još nije poznato da li će selekcije Srbije i Velike Britanije predvodiće dvojica najboljih tenisera na ATP listi – Novak Đoković i Endi Marej.

Prvog dana takmičenja u okviru drugog kola svetske grupe u Beogradu se igraju dva meča u singl konkurenciji. Prvi počinje u 16 časova, drugi odmah po završetku prvog. Drugog dana, odnosno u subotu, na programu je samo dubl meč koji počinje u 16 časova. Poslednjeg dana igraju se dva singl meča. Prvi počinje u 15 časova, a drugi takođe odmah po završetku prvog.

Stadion Tašmajdan: Dejvis kup

Selektor Velike Britanije Leon Smit kaže da domaćin treba da bude na oprezu, da njegova ekipa može da nastavi pobedničku seriju, ali da očekuje neizvestan meč. Titulu u Dejvis kupu brani upravo reprezentacija Velike Britanije.

Dejvis kup Srbija – Velika Britanija ulaznice

U petak 10. 06. 2016 počela je prodaja karata za meč četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa između naše teniske reprezentacije i Velike Britanije. Komplet karata I kategorije za ukupno pet mečeva ( petak,subota i nedelja) iznosi 4.500 dinara, karta za petak je 2.000 dinara, za subotu 1.000 dinara, a za nedelju 2.000 dinara.

Komplet karata II kategorije za ukupno pet mečeva (petak, subota i nedelja) iznosi 3.000 dinara, odnosno petak 1.200 dinara, subota 1.000 i nedelja 1.200 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti preko DD ticketing solutions prodajnog sistema i online preko www.ddtickets.rs