EVROPSKO ATLETSKO PRVENSTVO U DVORANI

34. Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani održaće se u periodu od 3. do 5. marta u Kombank Areni u Beogradu.

Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani

Nakon što je prvi put održano u Beču 1970. godine, Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani postaje godišnje takmičenje do 1990. godine, a od tada održava se svake druge godine.
Naša zemlja ove godine ima čast da prvi put bude domaćin dvoranskog takmičenja u atletici. Nakon organizacije SPAR Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, dva evropska timska prvenstva druge lige i drugih atletskih događaja, Evropsko atletsko takmičenje u dvorani za Beograd predstavlja najveći organizacioni izazov do sada, kada je reč o atletici.

Takmičenje će se održati u Kombank areni, najsavremenijoj višenamenskoj hali za sport, kulturu, zabavu, izložbe, sajmove i druge manifestacije. Arena je izuzetno udoban objekat sa najmodernijom tehnologijom i sveobuhvatnom ponudom usluga za posetioce. Gledaocima Evropskog atletskog prvenstva u dvorani biće na raspolaganju 10 000 mesta za sedenje.

Preko 1000 takmičara iz 48 zemalja takmičiće se od 3. do 5. marta, a među njima i 12 srpskih reprezentativaca koji su ispunili norme za nastup na EP: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1500m), Tamara Salaški i Miloš Raović (400m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3000m), Milica Emini (60m prepone) i Milana Tirnanić (60m).

Pored svoje bogate istorije, jedinstvene kulture, arhitekture, urbanog duha i neprevaziđenog noćnog provoda, Beograd je poznat po vrhunskim sportistima i odličnoj organizaciji mnogih sportskih događaja.

Evropsko atletsko prvenstvo trajaće 3 dana, sa početkom 1. marta od 9:30h. Drugi dan satnica je ista, dok će trećeg dana takmičenje početi u 13:30h. Karte se mogu kupiti na blagajni EVENTIM-a.