Filmstreet 2015

Pod zvezdanim nebom Beograda ovog leta biće prikazano 38 filmskih projekcija, ali i igrane tri pozorišne predstave.

Besplatni letnji bioskopi „Filmstreet 2015“ biće organizovani na nekoliko gradskih lokacija. Kancelarija za mlade grada Beograda i UK „Parobrod“ za premijeru ove akcije izabrali su „Star Wars: Episode IV – A New Hope“, koja je bila prikazana 12. juna od 20.30h u Studentskom parku.

Filmstreet 2015

U SF ostvarenjima, dramama, trilerima, romantičnim komedijama, akcionim i urnebesnim scenama publika će imati prilike da uživa u filmskim ostvarenjima Merlin Monro, Hemfrija Bogarta, Roberta De Nira, Džorža Lukasa, Harisona Forda, Vinone Rajder, Robina Vilijamsa, Džeka Niklsona, Stivena Spliberga, Bate Živojinovića, Dragana Nikolića…

Filmstreet 2015 – Letnji bioskop na otvorenom

Projekat „Filmstreet 2015“ biće nastavljen na Cvetnom trgu, Kalemegdanu, u parku Manjež, Skadarliji, na Kosančićevom vencu, pristaništu kod Beton hale, uglu Milutina Bojića i Palmotićeve, u Strahinjića bana, Čuburskom parku… Na repertoaru će biti „Društvo mrtvih pesnika“, „Kazablanka“, „Moja Afrika“, „Ljubav i moda“ i drugi kultni filmovi.

Cilj akcije „Filmstreet 2015“ je da vrati instituciju bioskopa na otvorenom i da pruži priliku Beograđanima i njihovim gostima da se podsete filmskih klasika i društvenih vrednosti drugačijih od današnjih, koje su preovlađivale u prethodnih šezdeset godina, od kada postoji kinematografska industrija.

Program „bioskopa na ulici“ za jun pogledajte ovde.