Kulturno leto u Savamali

Savamalsko kulturno leto na Miksalištu u Mostarskoj 5 postalo je deo kulturnog i zabavnog života Beograda.

Premijera mjuzikla „Braća (B)luzeri“, 29. juna (u okviru BELEF-a), i dolazak prvih pravih sunčanih letnjih dana označili su novi veliki početak koji će se proširiti i na Mikser House i čitavu Savamalu.

Miksalište će i tokom najvrelijeg letnjeg meseca ugostiti i brojne bendove i pružiti publici kvalitetni koncertni program.

Kulturno leto u Savamali

Već 8. jula Izrael stiže u Savamalu, kada će koncert održati trenutno najpopularniji izraelski sastav Lola Marsh, a iste večeri će posetioci imati priliku da čuju i kvalitetnu bluz-fank muziku, uz nastup austrijskog orguljaša Rafaela Vresinga i najpoznatijeg brazilskog bluz gitariste Igora Prada.

Kulturno leto u Savamali – Žurke, koncerti, predstave…

Kulturno leto u Savamali će se nastaviti koncertom Đure i Mornara, 9. jula, a u okviru programa BELEF-a, 10. jula na Miksalištu, nastupiće Big Band RTS i to sa svojim originalnim projektom: The Beatles Songbook. Kraj meseca, 30. jul, rezervisan je za najpoznatiju makedonsku gitaru i Vlatko Stefanovski Trio.

lola-marsh

Vikendi će biti u znaku dobrog provoda za sve generacije, jer publiku na Miksalištu čekaju čuvene Kišobran žurke, ali i Beogradski šlageri koji će nas opštenarodnim savamalskim igrankama vratiti u stara dobra vremena.

Spektakularni mjuzikl „Braća (B)luzeri“, posle premijere, biće igran 4, 5, 17. i 18. jula, a pozorište na Miksalištu će 16. jula ugostiti i jedinstveni projekat posvećen čuvenoj američkoj džez pevačici Bili Holidej.

Jul će biti i u znaku priprema za avgustovske pozorišne poduhvate, predstavu „Ja ili neko drugi“ u režiji Jelene Bogavac, a po tekstu Maje Pelević, kao i nesvakidašnji projekat „What the fuck are we doing here“, predstave koja će se izvoditi na engleskom, a koja govori o potrebama mladih ljudi da odlaze iz Srbije u potrazi za boljim sutra.

braca-bluzeri

Kulturno leto u Savamali proširiće se sa Miksališta i na Mikser House, čija će bašta ovog leta procvetati i pretvoriti se u pravu zelenu oazu u srcu Savamale.

Za sve vreme trajanja leta, od juna do septembra, Mikser House će biti domaćin brojnim kreativcima i izlagačima koji svoje proizvode i rukotvorine izlažu svakoga dana, od 12.00 do 20.00, u okviru Savamala Design Expo-a, gde svi posetioci mogu pronaći komad odeće, nakita, nameštaja, kućnog aksesoara, ručno pravljene kozmetike i još mnogo toga.