Mikser festival 2015: „Neizdrž“

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, biće održan po četvrti put u Savamali, od 3. do 7. juna pod sloganom „Neizdrž“.

Namera organizatora je da uz učešće oko hiljadu stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.

Posle prošlogodišnjeg izdanja festivala koji se odvijao pod sloganom „Održiva utopija“, kao pitanje o mogućem suživotu oprečnih sistema vrednosti u našem društvu, ovogodišnji Mikser festival pokazaće da bućnost mladih generacija leži u spontanom pokretanju novih, humanijih, vaninstitucionalnih, i daleko održivijih sistema kreativnog delovanja, urbanog razvoja, udruživanja i umrežavanja. Slogan ovogodišnjeg festivala, „Neizdrž“, sugeriše da je taj proces sada već nemoguće zaustaviti.

CCiwih9W0AAK3ez

Pozvani su kreativni ljudi da prepoznaju „svoju tačku pucanja“, razgovaraju o svojim frustracijama bavljenja kreativnim stvaralaštvom u Srbiji, na Balkanu i svetu danas, umreže svoje stvaralačke porive i osnaže svoju želju za promenom i da na konstruktivan način doprinesu rešenjima za novi vrli svet.

Muzički program festivala će, posle januarskog koncerta u Mikser House-u, otvoriti Ana Popović, čuvena bluz muzičarka. Ana će 3. juna ujedno otvoriti i novu binu Mikser festivala, na otvorenom, kapaciteta od 5000 ljudi.
Pored Ane, nastupiće kultni bend Goblini, grupa Time, u originalnom sastavu predvođenom Dadom Topićem, sve popularniji Artan Lili, čuveni splitski hip hoperi TBF, miljenici publike Darkwood Dub i još mnogi drugi.