Olimpijski kvalifikacioni turnir

Olimpijski košarkaški kvalifikacioni turnir u Srbiji održaće se u beogradskoj Kombank Areni od 4. do 9. Jula 2016. godine u organizaciji Međunarodne košarkaške organizacije (FIBA).

Na svakom od tri košarkaška kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Rio de Žanairu samo prvoplasirani, odnosno pobednici, idu u Rio. Kvalifikacije će igrati Srbija, Italija, Francuska, Češka, Grčka, Kanada, Meksiko, Novi Zeland, Portoriko, Iran, Japan, Filipini, Senegal, Tunis i Angola, dok su pozivnice FIBA za učešće u kvalifikacijama dodeljene Hrvatskoj, Turskoj i Letoniji. Na turniru u Beogradu učestvovaće Češka, Letonija, Japan, Portoriko, Angola i domaćin Srbija, raspoređene u dve grupe iz kojih će se ići dalje u polufinale.

Zbog sukoba između organizacija FIBA i Evroliga postavljalo se pitanje da li će se kvalifikacioni turnir ipak odigrati u Beogradu, ali je na kraju ipak potvrđeno da će prestonica Srbije uživati u kvalitetnoj košarci i uvertiri za Olimpijske igre u Rio de Žanairu. Reprezentacija domaćina, predvođena legendarnim Saletom Đorđevićem, je favorit na turniru, kako zbog kvaliteta tima, tako i zbog prednosti domaćeg terena koju će osigurati hiljade navijača u Kombank Areni.

Reprezentacija Srbije

Olimpijski kvalifikacioni turnir ulaznice

Dnevne ulaznice za Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru su pušene u prodaju prodaju, saopštio je Košarkaški savez Srbije, i to ulaznice za grupnu fazu takmičenja, za polufinalne utakmice 8. jula, kao i za finale. Od kraja maja u prodaji nisu kompleti karata i do kraja turnira će moći da se kupe samo dnevne karte.

Dnevne karte koštaju od 400 do 1.800 dinara za utakmice u grupnoj fazi takmičenja. Za polufinalne mečeve koji su na programu 8. jula karte koštaju od 400 do 2.200 dinara, dok će za finale, koje je na programu 9. jula, ulaznice koštati 400, 600, 800, 1.800, 2.200 i 2.600 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije, kao i putem internet stranice Eventima.