BELEF 2015: Bogat i kvalitetan program

Beogradski letnji festival, BELEF, počinje 21. juna, na Svetski dan muzike, koncertom violiniste Nemanje Radulovića i trajaće do 25. jula, a zatvoriće ga muzika za zaljubljene.

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević rekao je da je sekretarijat u saradnji sa CEBEF-om organizovao bogat, zanimljiv i veoma kvalitetan program ovogodišnjeg festivala.

Ove godine će biti 18 izvođača, 16 koncerata, mjuzikl i dokumentarna drama. Na Dan muzike, 21. juna, očekujemo spektakularan koncert Nemanje Radulovića, našeg proslavljenog violiniste, na otvorenom prostoru Studentskog trga. Ovogodišnji program BELEF-a biće održan u divnom prostoru Kapetan Mišinog zdanja. Osim toga, događaji će se održavati i u Kolarčevoj zadužbini, Kući kralja Petra I na Senjaku, Mikser House-u, Bitef teatru, UK „Vuk Karadžić“.

belef2015

Povratak otpisanih – BELEF 2015

Umetnički direktor festivala Vojkan Borisavljević je naveo da je BELEF godinama bio skrajnut iz kulturnog života grada, ali da je prošle godine ponovo vraćen i da je postigao veoma dobar uspeh.

U pripremi za sledeći festival je mjuzikl „Povratak otpisanih“ i saradnja sa srodnim festivalima u regionu.

Vršilac dužnosti direktora Centra beogradskih festivala Milan Lazović izjavio je da Belef predstavlja dominantnu kulturnu ponudu tokom leta u Beogradu, ali i veoma značajnu turističku ponudu grada.

BELEF 2015 – program