Lokacija

lokacije1

Jump Inn Hotel Beograd nalazi se na uglu Koče Popovića (nekada Zagrebačke) i Karađorđeve ulice, na početku Savamala kvarta.
Nekadašnja Zagrebačka ulica, a sada Ulica Koče Popovića predstavlja jednu od retkih ulica Beograda koja svoje lice čuva skoro čitav vek. Ulicu krase brojne zadužbine velikih trgovaca poput Luke Ćelovića, Rista Paranosa i Braće Krsmanović. Zgrada u kojoj se danas nalazi Jump Inn Hotel sazidana je 1924. godine i delo je ruskog arhitekte Nikolaja Vasiljeva, koji je ujedno i autor zdanja Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se zdanje Beogradske zadruge, sazidano daleke 1905. godine, a danas se u ovom zdanju nalazi sedište Beograda na vodi. Savamala je danas postala popularna zona grada, koju krase raznovrsni sadržaji (zabavni i umetnički). Veliki broj restorana, barova, nekoliko galerija i izložbenih prostora kao i prelepih zgrada nalaze se u krugu od par stotina metara i pružaju jedinstven doživljaj Beograda kroz koji se prožimaju različiti sadržaji. Jump Inn Hotel Beograd ima odličnu lokaciju. Kada to kažemo, mislimo i na goste koje Beograd zanima kao turistička destinacija, ali i na sve goste koji u Beograd dolaze iz poslovnih razloga.

Spomenik Stefanu Nemanji ~ 600m

Spomenik Stefanu Nemanji, utemeljitelju srpske srednjovjekovne dinastije Nemanjića,  delo je ruskog skulptora Aleksandra Julijanoviča Rukavišnikova, člana Ruske akademije umjetnosti. Spomenik se nalazi na Savskom trgu 2, u Beogradu i udaljen je svega 600 metara od JUMP INN hotela.

Pogledajte mapu

Sava promenada ~ 500m

Savsko šetalište je najpopularnije letnje šetalište u dužini od 1,8 km, s brojnim sadržajima, među kojima su Galerija Beograda na vodi, barovi, amfiteatar ispod Brankovog mosta, park za najmlađe a cela dužina je i biciklistička staza koja se proteže od 25. maja do Ade ciganlije. Na kraju Sava promenade nalazi se I pasarela koja spaja Sava promenadu sa Kalemegdanom. Srce Savamale bogatije je modernim kejom izgrađenim u dijelu grada poznatom kao Beogradska riva. Šetalište je ukrašeno umetničkim motivima i predstavlja novu turističku atrakciju grada.

Pogledajte mapu

Beogradski sajam

Lociran na obali Save, Beogradski sajam je ne samo lokacija za kupovinu i upoznavanje sa novim proizvodima i tendencijama od kozmetike do poljoprivrednih mašina, već je i kompleks koji je pravo uživanje posetiti.

Pogledajte mapu

Buddha Bar Restaurante ~ 900m

Prvi Buddha-Bar restoran na Balkanu našao je savršeno mesto u novom ekskluzivnom centru srpske prestonice – na promenadi Beograda na vodi. Gosti će uživati ne samo u egzotičnom Buddha-Bar iskustvu, već će u njemu osetiti i jedinstven dodir Beograda…

Pogledajte mapu

Knez Mihajlova ulica ~ 1.1 km

Iako nije među najdužim ulicama u gradu, svakako je najpoznatija u Beogradu, jer je reč o pešačkoj zoni sa velikim brojem prodavnica, kafića i resotrana koja se završava na mestu gde počinje Kalemegdanski park.

Pogledajte mapu

Kalemegdan ~ 1.1 km

Kalemegdanom se u javnosti nazivaju dve lokacije. Prvo, tu je Beogradska trđava, jedna od najvećih očuvanih tvrđava u Evropi, a sa druge strane tu je Kalemegdanski park, najveća uređena zelena površina u gradu.

Pogledajte mapu

Beton hala ~ 1 km

Sada već kultno mesto, nastalo je krajem tridesetih godina (gradila se od 1936-1939) na desnoj obali Save, kao Carinski magacinski prostor, tada bez komercijalne upotrebe, svih današnjih prelepih lokala, koji su godinama svetla tačka gastronomije Beograda, noćnog života ali i turistička atrakcija čija popularnost raste iz dana u dan. Na samom početku, nalazilo se pet kranova, od kojih je sačuvan samo jedan kao kulturno dobro. Beton hala je smeštena pored reke Save, sa pogledom na Novi Beograd ali i na ušću reka Save i Dunava, odmah ispod Kalemegdana, u strogom centru grada Beograda a zvanična adresa je na broju 2-4 u ulici Karađorđeva, dok je prvi komšija Beton hale, Savamala.

Pogledajte mapu

Shopping center Galerija ~ 1.4 km

Šoping centar Galerija Beograd je trgovački centar u sklopu Beograda na vodi i najveći je trgovački centar u regionu. Nalazi se između Kule Beograd i mosta Gazela, a prostire se na površini od 300.000 kvadratnih metara, od čega 93.000 kvadrata poslovnog prostora i čak 3.600 parking mesta.

Pogledajte mapu

Skadarlija ~ 1.5 km

Deo grada u kome su najpoznatije kafane Beograda, Skadarlija je očuvala originalni izgled sa samog početka 20. veka, zbog čega je omiljeno stecište turista ali i Beograđana koji žele da čuju kafansku muziku i uživaju u hrani i piću.

Pogledajte mapu

Skupština ~ 1.7 km

Centar političkog života Srbije, Skupština je arhitektonski i faktički najznačajniji objekat u Beogradu. Nedavno renovirana i osvetljena, Skupština je dragulj Beograda i deo je monumentalnog kompleksa od Doma sindikata do Pošte.

Pogledajte mapu

Tržni centar Ušće ~ 1.7 km

Najpopularniji trgovinski objekat u Srbiji, tržni centar Ušće privlači desetine hiljada kupaca svakog dana, uz radnje čuvenih svetskih brendova, Cineplex bioskop, veliki izbor hrane i izuzetno prijatan enterijer na tri sprata.

Pogledajte mapu

Hram Sv. Save ~ 1.9 km

Najveća Pravoslavna crkva na svetu, Hram Svetog Save još uvek nije potpuno završen ali već privlači desetine hiljada posetilaca godišnje. Ispred hrama nalazi se lepo uređen Svetosavski plato, dok je pored hrama Narodna biblioteka.

Pogledajte mapu

Sava Centar ~ 2.8 km

Sava Centar je internacionalni kongresni, kulturni i poslovni centar, namenjen za raznovrsne multi-funkcionalne aktivnosti, koji se nalazi na Novom Beogradu. Jump Inn Hotel se nalazi na 8 minuta vožnje (2.8 km) od Sava Centra a do njega se lako stiže čak i javnim prevozom jer se autobuska stanica nalazi u neposrednoj blizini hotela.

Pogledajte mapu

Kombank Arena ~ 3.5 km

Popularna "Arena" je najznačajniji sportski objekat u Beogradu kao i primarna lokacija za koncerte u zatvorenom prostoru, pa čak i za političke skupove. Građena je u više faza, a svečano je otvorena u julu 2004. godine.

Pogledajte mapu

Stadion Crvene Zvezde ~ 3.9 km

Popularna Marakana je najveći sportski objekat u Srbiji i u vreme kada je stajanje bilo omogućeno mogla je da primi čak 90.000 posetilaca. Dom je Crvene Zvezda, kao i mečeva koje Srbija igra na međunarodnoj sceni.

Pogledajte mapu

Topčiderski park ~ 4.1 km

Beograd je jedinstven među velikim gradovima po tome što ima neprekidnu zelenu površinu, praktično šumu, unutar samog grada, koja je sačinjena od Topčidera i Košutnjaka. Zbog velike površine nema gužve, što pruža divan osećaj.

Pogledajte mapu

Ada Ciganlija ~ 4.7 km

Veliki sportsko-rekreativni kompleks koji je nastao povezivanjem najvećeg rečnog ostrva na Savi sa Čukaricom. Adu Ciganliju zovu i beogradsko more jer se tokom leta na njenim plažama kupa dnevno i po 50.000 posetilaca.

Pogledajte mapu

Zemunski kej ~ 5.8 km

Uređeno šetalište sa velikim brojem restorana i kafića. Kej se direktno nastavlja na Novobeogradski kej i preko ušća i do Savskog keja na Novom Beogradu, što je preko 7km uređene staze.

Pogledajte mapu

Aerodrom Nikola Tesla ~ 17.2 km

Aerodrom sa najbržim rastom broja putnika u regionu, sa ključnog aerodroma u Srbiji poleću avioni preko 20 svetskih aviokompanija. U neposrednoj blizini aerodroma je Muzej vazduhoplovstva koji obavezno morate posetiti.

Pogledajte mapu