Vesti

Rekonstrukcija Savskog trga

Savski trg očekuju velike promene koje simbolizuju modernizaciju i silazak Beograda na priobalje. Po svemu sudeći, Savski trg biće veći od Trga Republike i postaće novi centar grada.

> Detaljnije

Dan muzike: Nick Mason (Pink Floyd)

Svetski dan muzike, 21. jun, biće u Beogradu obeležen nizom manifestacija, međutim jedan koncert predstavljaće pravu senzaciju, a to je nastup Nika Mejsona, bubnjara grupe Pink Floyd, sa njegovom novom supergrupom Nick Mason's Saucerful of secrets.

> Detaljnije

Manifestacija Božićno seoce 2020

Manifestacija Božićno seoce ulepšaće i ovu zimu u Beogradu. Lokacija je, tradicionalno, plato ispred Hrama Svetog Save, a trajaće četiri nedelje, od 04.01 do 28.01.

> Detaljnije

Doček nove 2020. godine u Beogradu

Beogradska zima trajaće od 1. decembra do 15. februara, sa više od 700 sati programa i više od 300 najavljenih dešavanja. Događaji će se paralelno odigravati na 18 lokacija.

> Detaljnije

Aerodrom „Nikola Tesla“ prvi u regionu

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" učvrstio se na poziciji najprometnijeg aerodroma u regionu, sa 645.000 putnika u septembru. To svedoči o sve većoj privlačnosti Beograda za strane putnike, kao i o boljoj poziciji Beograda u odnosu na druge gradove u regionu.

> Detaljnije

51. BEMUS, 6-19. oktobar

Beogrdske muzičke svečanosti - BEMUS, posle velikog jubileja prošle godine, kada je obeleženo poka veka postojanja, nastavljaju sa vrlo ambiocioznim programom za 51. izdanje festivala, od 6. do 19. oktobra u Beogradu.

> Detaljnije

Hindi Zahra otvara jesenju sezonu Musicology koncerata

Hindi Zahra, marokansko-francuska muzičarka, koja važi za jednu od najvećih zvezda severno-afričke world music scene, nastupiće 28. i 29. septembra u Bitefartcafe-u.

> Detaljnije

53. Bitef, od 17. do 26. septembra

Festival počinje 17. septembra i traje do 26. septembra. Bitef se ove godine održava po 53. put. Karte možete da rezervišete od 15. avgusta, dok direktna prodaja počinje 2. septembra u Pozorištu na Terazijama.

> Detaljnije

16. Noć muzeja u Srbiji

Ovogodišnja Noć muzeja biće održana 18. maja širom zemlje, a posetioci će u periodu od 16 do 24 sata moći da uživaju u brojnim sadržajima koji se na originalne, zanimljive i interaktivne načine bave slobodama i osvajanjem istih.

> Detaljnije

Andre Rieu uživo u Beogradu

Proslavljeni ''kralj valcera'' Andre Rieu i njegov orkestar ''Johan Štraus'', nastupiće 22. maja u 20h u beogradskoj Štark areni, u okviru svoje svetske turneje.

> Detaljnije

47. Međunarodni filmski festival

47. Međunarodni filmski festival FEST 47 održaće se od 22. februara do 3. marta, i predstaviće 125 premijera iz svih krajeva sveta.

> Detaljnije

41. Sajam turizma

Da li iščekujete 41. Sajam turizma u Beogradu, koji će se održati od 21. do 24. februara? Imajte na umu - leto je bliže nego što mislite!

> Detaljnije

58. Beogradski zimski festival

58. Beogradski zimski festival je novo ime za staru i prepoznatljivu manifestaciju zabave i dobre kupovine, koja će se održati od 14. do 30 decembra.

> Detaljnije

56. Beogradski sajam nameštaja

56. Beogradski sajam nameštaja održaće se od 7. do 12. novembra na Beogradskom sajmu.

> Detaljnije

Peter Bence u Beogradu 30. oktobra

Mladi mađarski pijanista i svetski fenomen koji je na svojstveni način ukrstio klasičnu i pop muziku - Peter Bence nastupiće 30. oktobra u Kombank dvorani.

> Detaljnije

2. Beogradski polumaraton

2. Beogradski polumaraton održaće se 30. septembra. Trčaće se dve trke - jedna od 10 km (Beogradskih 10) i jedna od 21 km (Beogradskih 21).

> Detaljnije

2CELLOS u Beogradu

Mladi i neverovatno talentovani muzičari, virtuozi na violončelima - Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznati kao 2CELLOS, nastupiće 8. septembra na Beogradskoj tvrđavi.

> Detaljnije

Koncert Brajana Ferija u Beogradu

Britanska muzički zvezda Brajan Feri nastupiće u Beogradu 7. septembra. Koncert će se održati u Štark areni od 8 časova. Feri je prvi put nastupio u Beogradu 2011. godine.

> Detaljnije

Noć muzeja u Beogradu

Noć muzeja, jedan od najposećenijih i najlepših manifestacija, održaće se 19. maja u Beogradu.

> Detaljnije

Lord of the Dance u Beogradu 10. aprila!

Muzičko-scenska senzacija Lord of the Dance, 10. aprila ponovo stiže u beogradski Sava Centar, gde će nastupiti u okviru nove svetske turneje.

> Detaljnije

40. Sajam turizma u Beogradu

Jubilarni 40. Sajam turizma u Beogradu, pod sloganom „Odmor te čeka", otvoren je u četvrtak, 22. februara na Beogradskom sajmu. Učestvuje 1200 izlagača iz 55 država, a očekuje se oko 80.000 posetilaca.

> Detaljnije

7. Balkan Cheese Festival

Izložba autohtonih sireva Balkana, na kojoj će postioci moći da probaju oko 300 vrsta sireva karakterističnih za Balkansko poluostrvo, biće održana 17. i 18. februara u Domu omladine Beograda.

> Detaljnije

Guitar Art Festival, 16.3 – 21.3.

Guitar Art Festival slavi 20 godina postojanja ove godine i sasvim zasluženo pripada malom krugu događaja iz domena tzv. visoke kulture koji su postali prepoznati u široj javnosti i koji su se svojim programom nametnuli na međunarodnoj sceni. Festival će trajati šest dana, od 16. do 21. marta.

> Detaljnije

Da li ste spremni za zimski noćni polumaraton?

Zimski noćni polumaraton zakazan je za 17. februara 2018. godine. Ako se osećate dovoljno spremni za ovu trku, februar je idealno vreme za trčanje, jer predstavlja uvertiru u prolećnu sezonu i kraj zimske pauze, tokom koje ste verovatno dobili koji kilogram.

> Detaljnije

Doček 2018. godine u Beogradu

Ostalo je još malo vremena do proslave dolaska 2018. godine i još manje da razmislimo i odlučimo gde želimo da je dočekamo. Oni koji su neodlučni mogu biti sigurni da će moći lepo da se provedu na ulicama i trgovima Beograda...

> Detaljnije