Peter Bence u Beogradu 30. oktobra

Mladi mađarski pijanista i svetski fenomen koji je na svojstveni način ukrstio klasičnu i pop muziku – Peter Bence nastupiće 30. oktobra u Kombank dvorani.

Nakon obrade pesme “Bad” Majkla Džeksona, Bence je preplavio internet neverovatnom brzinom. Ubrzo su usledile i obrade pesama “Cheap Thrills” Sie, “Don’t stop me now” grupe Queen, “Cry me a river” Džastina Timberlejka, te mnoge druge.

Senzacionalni uspeh postigao je oštrim, strastvenim i nepogrešivim sviranjem kojim je razbio granice između popularne i klasične vrste muzike.

Peter Bence u detinjstvu

Kao čudo od deteta, već sa dve godine počinje da svira melodije iz crtanih filmova.

Sa sedam godina primljen je na renomiranu akademiju “Franc List” i piše svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena. Samo četiri godine kasnije objavljuje svoj prvi solo album sa autorskim kompozicijama.

Posle školovanja u Mađarskoj, studije nastavlja na Berkliju u SAD-u, kao kompozitor i izvođač filmske muzike na klaviru.

Peter Bence u Beogradu 30. oktobra

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017. godine, u kategoriji “Most Piano Key Hits in One Minute” (najveći broj udara po dirkama klavira u minuti).

Ne propustite ovaj muzički spektakl u Kombank dvorani 30. oktobra. Za sve one koji žele da osete čari svetske muzičke produkcije, ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Eventim-a.