DANI BEOGRADA

„Dani Beograda“ je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine od 16. do 19. aprila na Beogradskoj Tvrđavi.

Manifestacija Dani Beograda

Manifestacija „Dani Beograda“ organizuje se svake godine sa ciljem da se obeleži period između dva najznačajnija događaja u istoriji Beograda. Slovensko ime Beograd prvi put je pomenuto 16. aprila 878 godine u pismu papa Jovana VIII. Knez Mihailo Obrenović dobio je od Turaka ključeve grada 19. aprila 1867 čime je Beograd ponovo postao srpski grad.
Organizator 16. manifestacije „Dani Beograda“ biće grad Beograd, sekretarijat za kulturu grada i Omladinsko pozorište „Dadov“.

PROGRAM MANIFESTACIJE

16. april – Centralni događaj manifestacije „Dani Beograda“ biće koncert pod nazivom „April u Beogradu“ na kome će posetioci imati priliku da čuju najlepše pesme o glavnom gradu. Na koncertu će nastupiti naši poznati pevači i pevačice od kojih i Dejan Cukić, Leontina Vukomanović kao i orkestar Uroša Rankovića. Koncert će biti besplatan.

17. april – Drugi dan manifestacije obeležiće koncert naše najuspešnije operske dive Jadranke Jovanović. Na koncertu će takođe nastupiti i operski pevač Oliver Njego i Gudački orkestar „Beogradski solisti“.

18. april – Trećeg dana manifestacije „Dani Beograda“, posetoci će moći da uživaju u koncertu „Ovo je Srbija“, na Beogradskoj tvrđavi.

U okviru manifestacije biće održane i pešačke ture u okviru kojih će posetioci imati priliku da čuju zanimljive priče iz prošlosti Beograda. „Dani Beograda“ biće završeni 30. aprila kada će besplatnim koncertom na Trgu Republike biti obeležen Međunarodni dan džeza. U četiri dana biće prikazana veličanstvena istorija Beograda.

Izvor: Dani Beograda od 16. do 19. aprila, Dan u Beogradu.