Aerodrom „Nikola Tesla“ prvi u regionu

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ učvrstio se na poziciji najprometnijeg aerodroma u regionu, sa 645.000 putnika u septembru. To svedoči o sve većoj privlačnosti Beograda za strane putnike, kao i o boljoj poziciji Beograda u odnosu na druge gradove u regionu iz kojih lete low-cost kompanije, tako da domaći putnici sada gotovo isključivo lete iz Beograda, umesto da putuju u druge gradove.

Među prvih 100 u svetu

Tokom prva tri tromesečja 2019. godine, kroz aerodrom „Nikola Tesla“ prošlo je 4,75 miliona putnika, što je porast od 7.5% u odnosu na isti period 2018. godine. Najveći doprinos rastu broja putnika donele su nove linije za Francusku, dve za Pariz i jedna za Lion, prevoznika Air France, ASL Airlines i Wizz Air.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je trenutno na 94. mestu u svetu po broju putnika, sa skoro 28.000 polazaka godišnje. U regionu je nabliži konkurent Zagrebački aerodrom, koji je na 116. mestu, dok su drugi ex-Yu aerodromi uglavnom između 135. i 170. mesta, pri čemu Sarajevo ima najmanji promet među svim glavnim gradovima balkanskih država. Aerodrom u Beogradu od nedavno vodi međunarodna kompanije Vinci Airports, koja se trudi da učini aerodrom Nikola Tesla što privlačnijim i za putnike i za avio kompanije, u čemu se, čini se, više nego uspešni. Beogradski aerodrom ima i manji broj kašnjenja i otkazanih letova od drugih aerodroma u regionu, pre svega zbog boljih vremenskih uslova, jer grad nije okružen planinama.

Odlična ponuda hotela za poslovne putnike

Cene hotela u Beogradu su niže nego u ostatku regiona, uz veliki izbor lokacija i uvek dovoljno mesta, što zajedno sa dobrim aerodromom i velikim brojem letova, čini Beograd idealnim za poslovna putovanja. Jump Inn Hotel je jedan od omiljenih hotela za strane putnike koji sleću u Beograd, jer se nalazi u centru grada, ali se ne mora proći kroz zagušeni centar da bi se stiglo do hotela. Reforma taksi prevoza i povoljan autobuski prevoz do aerodroma takođe čine Beograd dobrim izborom za putnike, jer mogu biti sigurni da će do lokacija kao što je Jump Inn hotel stići sa samo desetak evra.