BELGRADE BEER FEST 2017

Jubilarni 15. Belgrade Beer Fest održanje se od 16. do 20. avgusta na Ušću.

Beer-Fest 2017

Belgrade Beer Fest je po prosečnoj poseti najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi. Za 5 dana koliko traje, Festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim principima – besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova.

Belgrade Beer Fest je osnovan 2003. godine. Za četrnaest godina postojanja 7.680.000 posetilaca moglo je da vidi više od 600 muzičkih nastupa, degustira preko 330 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.

Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista The Independent, koji Belgrade Beer Fest 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti.

PROGRAM BEER FEST-a

Muzički program ovogodišnjeg Belgrade Beer Fest-a počinje svakoga dana od 18:00.

SREDA -16.08.
Van Gogh, jedna od naših najpoznatijih grupa, obeležiće otvaranje 15. Belgrade Beer Fest-a. Osim ovog fantastičnog konerta, publika će moći da uživa u nastupu grupa Death Saw, Stereo Banana, Galija, kao i britanskog elektro sastava Asian Dub Foundation.

ČETVRTAK- 17.08.
Drugog dana festivala nastupaju Mortal Kombat, Riblja Čorba, Direktori i Orthodox Celts. Iste večeri, publika će od jedan sat posle ponoći moći da uživa u nastupu benda Stereo MC’s.

PETAK – 18.08.
Cotton Pickers i Škrtice otvoriće program u petak. Veče će se nastaviti sa nastupima bendova iz regiona: punk-rock benda Hladno pivo, sarajevsko Zabranjeno pušenje i hrvatska turbo/fol/punk atrakcije Brkovi. Program će zatvoriti nastupi Kirila Djaikovskog u Innovation Zone-u i punk benda Atheist Rap na Main Stage-u.

SUBOTA – 19.08.
Nastupi sve popularnijeg benda Ničim izazvan, Darka Rundeka, punk sastava Golini i S.A.R.S-a u Innovation Zone-u, niških rokera Kerber i ska punk benda Samostalni referenti obeležiće program koji publiku očekuje u subotu 19. avgusta.

NEDELJA – 20.08.
Poslednji dan festivala počeće reggae zvucima Del Arno Benda. Uslediće veče za pamćenje sa Plavim Orkestrom i gostima, a noć dobrog provoda nastaviće se uz svirke Dejana Petrovića i najvećeg Big Banda. Nastup grupe KAL na Main Stage-u će zatvoriti 15. jubilarni festival piva.

Izvor: 15. Belgrade Beer Fest na Ušću, City magazine

Ukoliko planirate duži boravak u Beogradu, u toku trajanja Beer Festa, Jump Inn Hotel idealno je mesto za vas. U sklopu hotela možete pronaći apartman koji odgovara vašim potrebema, kao i restoran i snack bar sa izuzetnom ponudom specijaliteta.