BEOGRADSKI MARATON 2017

Jubilarni 30. Beogradski maraton pod sloganom „Maraton spaja“ biće održan u subotu 22. aprila na Beogradskim ulicama.

Beogradski maraton 2017

Beogradski maraton je jedna od najvećih sportskih manifestacija u Srbiji, prvi put održana 1988 godine, a
ove godine specifična je po izmenjenoj trasi u koju će prvi put biti uključen Most na Adi. Očekuje se da će ove godine u polumaratonu i maratonu trčati 7000 takmičara iz 70 zemalja.

Organizatori najavaljuju učešće uspešnih svetskih atletičara. Bob Bimon, Karl Luis, Lase Viren, Sergej Bubka, Marlen Oti, Majk Paul, Roza Mota, Kevin Jang, Galina Čistjakova i Havijer Sotomajor dolaze u Beograd. Najbolji domaći takmičari, koje predvode Olivera Jevtić i Darko Živanović, takođe će učestvovati, a pored njih, na trkama se očekuje i veliki broj građana.

BEOGRADSKI MARATON: TRKE

TRKA ZADOVOLJSTVA (5 km) – Trka je manifestacinog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana. Pravo učešća imaju svi zainteresovani. Start trke je u 10:15 na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića a cilj je na Terazijama.

POLUMARATON (21,1km) – Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju imati pisanu saglasnost roditelja. Start trke je u 10:00 na raskrsnici ulica Bulevar Kralja Aleksandra i Resavske, a cilj je ispred hotela „Moskva“.

MARATON (42,195km) – Pravo učešća imaju svi građani stariji od 18 godina. Start trke je u 10:00h na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske, a cilj je ispred hotela „Moskva“.

Proglašenje pobednika u apsolutnom plasmanu u takmičarskim trkama održaće se na bini, nadomak cilja, u 13:15.

BEOGRADSKI MARATON: PRATEĆI PROGRAMI

Stafetne trke i interesantna trka mama sa bebama će takođe obeležiti 30. Beogradski maraton. Osobe sa invaliditetom ravnopravno učestvuju u svim trkama, a zainteresovani pojedinci moći će da trče u humanitanim akcijama u kojima će se prikupljati sredstva za ugrožene.

U okviru Trke zadovoljstva, po treći put će se održati šetnja odgovornih vlasnika pasa sa početkom u 10.30. Cilj šetnje je promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama.

Izvor: Beogradski maraton, Dan u beogradu