Festival Belgrade calling 2016

Muzički festival Belgrade Calling održaće se 22. i 23. juna ove godine na stadionu Tašmajdan, a glavne zvezde ovogodišnjeg izdanja su kultni bend Simply Red i svetska zvezda Džon Njuman. Festival je prvi put organizovan 2012. godine, a od tada su na njemu gostovale velike svetske muzičke zvezde.

Prve večeri Belgrade Calling festivala, 22. juna, nastupiće izuzetno popularni engleski soul pevač Džon Njuman. Englez je poznat po singlovima „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“, kao i po saradnji sa sastavom Rudimental na hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“ ili „Blame“ sa Kalvinom Harisom. Na Belgrade Calling festivalu predstaviće novi album „Revolve“, objavljen krajem prošle godine, što je njegov drugi album, nakon debitantskog „Tribute“, koji je ostvario platinasti tiraž.

Britanska soul i pop grupa Simply Red ponovo će gostovati u Beogradu 23. juna, u okviru svoje evropske turneje kojom obeležava 30 godina postojanja, tokom kojih je pravila i duže pauze. Ponovo okupljeni Simply Red nastupiće kao glavne zvezde drugog dana Belgrade Calling festivala. Mik Haknal i njegov bend nastupili su poslednji put u Beogradu 2009. godine na Partizanovim košarkaškim terenima na Kalemegdanu, i to u okviru oproštajne turneje povodom 25 godina postojanja, a uoči najavljenog razlaza benda. Simply Red je, takodje, gostovao u Beogradu i 2006. godine, kada su nastupili u Hali Pionir povodom tada novog albuma „Simplified“. Do sada su prodali preko 55 miliona ploča, a 30 godina postojanja proslavljaju promovišući novi album „Big Love“. Na predstojećim dvočasovnim koncertima izvešće i najveće hitove iz karijere, a kao specijalni gosti nastupiće hrvatska pevačica Natali Dizdar i grupa Jinx.

Muzički festival Belgrade calling

Belgrade calling 2016 ulaznice

Ulaznice za Newmanov koncert koštaju 1990 dinara (parter), 2500 (tribine) i 3000 dinara (fan pit), dok se karte za koncert Simply Reda mogu kupiti po ceni od 2990 dinara (parter), 3990 (tribine) i 3990 dinara (fan pit – samo 500 ulaznica) na svim prodajnim mestima Eventima i preko sajta www.eventim.rs.