FESTIVAL KOREOGRAFSKIH MINIJATURA

Festival koreografskih minijatura održaće se od 2. do 10. juna u Narodnom pozorištu i Bitef teatru u Beogradu.

Koreografske Minijature

Festival koreografskih minijatura je međunarodni festival igre koji se organizuje jednom godišnje u Beogradu. Ovo je jedini festival sa takmičarskim i netakmičarskim delom i najduže održavani festival igre u Srbiji. Misija festivala je da promoviše savremeni ples u najširem smislu i da informiše javnost o trenutnim i predstojećim trendovima.

FKM će se ove godine održati po 21. put pod sloganom „U korak s vremenom“. Festival je organizovan od strane Udruženja baletskih umetnika Srbije uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Publika će imati priliku da uživa u takmičarskom, revijalnom i pratećem programu i da se tom prilikom upozna sa koreografskim radom domaćih i inostranih autora kao i novostima u ovoj oblasti. Za takmičenje koreografa stiglo je 69 prijava iz 18 zemalja sveta. Na festivalu će biti dodeljene tri glavne festivalske nagrade i plaketa Aleksandar Izrailovski za inventivnost umetničkog izraza.

TAKMIČARSKI PROGRAM
2. jun, 14.00, Narodno pozorište – SELEKCIJA FINALISTA
3. jun, 20.00, Narodno pozorište – FINALE

REVIJALNI PROGRAM
4. jun, 20.00, Narodno pozorište – SMILJANA MANDUKIĆ – ESEJ U POKRETU
7. jun, 20.00, Bitef teatar – DUNJALUK
10. jun, 20.00, Bitef teatar – POKUŠAJ USTANKA IZ FOTELJE

PRATEĆI PROGRAM
29. maj – 11. jun, Muzej Narodnog pozorišta – KRITIČKE PRAKSE U OBLASTI UMETNIČKE IGRE 4

Nakon neverovatnih performansa, uživanje možete nastaviti u našem Jump Inn hotelu – novom centru umetnosti, dizajna, kulture, gastronomije i noćnog provoda.

Izvor: Festival koreografskih minijatura, FKM Beograd.