KANTAUTORSKI FESTIVAL – CANTOUT 2017

CantOut, kantautorski festival, održaće se se 8. i 9. jula od 17h u bašti galerije Polet.

CantOut - kantautorski festival

CantOut je nastao kao inicijativa da se novim autorima obezbedi medijski prostor, kao i da se mapira trenutna kantautorska scena sa svim vrlinama i potencijalima. Upravo to je bio povod da se otvori donatorski konkurs za prikupljanje sredstava za prvu nagradu „CantOut“ festivala.

U kantautore spada posebna vrsta umetnika koja piše muziku i tekst pesama koje izvodi. U svoje pesme oni obično unose socijalne, političke i filozofske teme. Jedno vreme ova vrsta muzike je bila vezana za pesme u kojima se obavezno izražavao neki protest. Danas ovaj termin nije toliko vezan za političku kritiku kao ranije i može imati bilo koju temu. Kantautorska pesma ima široku i dugu tradiciju u mediteranskim zemljama Evrope, i u manjoj meri, u Latinskoj Americi.

Na ovogodišnjem kantautorskom festivalu u revijalnom i takmičarskom programu nastupiće 23 kantautora iz Srbije, Hrvatske i Slovenije koji su odabrani na osnovu konkursa.

S obzirom da se CantOut festival smatra društvenom aktivnošću, organizatori su dali priliku svima onima koji vrednuju autorski rad da simboličnom donacijom ukažu pažnju i daju podršku autorima.

Uz pomoć 21 donatora, prikupljen je fond za prvu nagradu ovogodišnjeg CantOut festivala. Mnogi donatori festivala su zapravo poznati kantautori i ostvareni umetnici, pa je na taj način postignut i poseban vid podrške među kolegama koji žele da se autorska scena u Srbiji i regionu što uspešnije razvija.

Konačnu odluku o pobedniku doneće tročlani žiri koji čine Ana Ćurčin, Milutin Jovančić i Siniša Stojanović, kao i publika. Publika će imati priliku da glasa za omiljene autore i pesme čime će festivalska interakcija biti podignuta na viši nivo. Cilj festivala je da kantautore dovede u što direktniju vezu sa publikom i pruži im podstrek da stvaraju dalje.

Ulaz na oba festivalska dana je besplatan.

Izvor: Kantautorski festival, City magazine

Nakon prelepih nastupa i inspirativne muzike možete prošetati do našeg Jump Inn restorana i hotela, koji vam garantuju vrhunsku uslugu i nezaboravne trenutke.