Autor hita „Despacito“ u Areni 24. novembra

Ove jeseni u Kombank Areni imamo prilike da vidimo i čujemo nekoliko svetskih muzičkih senzacija. Do kraja godine čekaju nas koncerti Nika Kejva 28. oktobra i Scorpions-a 7. decembra, a između ove dve legende stiže nam i jedan pevač mlađe generacije, mada takođe sa zavidnom karijerom – Portorikanac Luis Fonsi. Iako je Fonsi autor velikog broja hitova i izuzetno popularan u Latinskoj Americi, njegov trenutak slave došao je ove godine sa pesmom „Despacito“, numerom koja trenutno drži svetski rekord po broju pregleda na YouTube-u.

Lusi Fonsi rođen je 1978 godine, a već je njegov prvi album „Comenzare“ iz 1998. godine postigao ogroman uspeh u Americi, posebno u zemljama španskog govornog područja.  U narednih nekoliko godina lansirao je novi CD svake godine i do kraja prošle decenije učvrstio se na mestu najuspešnijeg latino muzičara nove generacije. Osvojio je nagradu Gremi 2009. godine za pesmu „Aqui Estoy Yo“, a njegov aktuelni album „8“ (osmi po redu) predstavljen je 2014. godine. Početkom ove godine snimio je pesmu „Despacito“ u kojoj pored njega nastupa Daddy Yankee. Veoma brzo pesma je postala hit godine u celom svetu.

Despacito –  Najveći YouTube hit

Pesma „Despacito“ prva je koja je sakupila više od četiri milijarde pregleda na YouTube-u i još uvek je jedina pesma iznad te granice. Vrtoglavi uspeh pesme počeo je prvog dana od objavljivanja 12. januara. Samo tog dana pesma je pregledana više od pet miliona puta, a za samo 154 dana dostigla je dve milijarde pregleda, dva puta brže nego od ranijeg rekordera, pesme „Sorry“ Džastina Bibera (Biber je snimo remiks numere Despacito u aprilu, što je njegova prva pesma na španskom). Krajem oktobra 2017. godine pesma Despacito ubedljivo je na vrhu liste najgledanijih YouTube videa sa 4.13 milijardi pregleda, dok naredne dve pesme „See You Again“, koju izvodi Wiz Khalifa i Gangam Style od Psy-a imaju 3.13, odnosno 2.99 milijarde pregleda. Pritom, ove dve pesme imale su dve, odnosno četiri godine da postignu taj rezultat, dok je Fonsijeva pesma stara manje od godinu dana.

Fonsi u Beograd dolazi u okviru Love + Dance turneje na kojoj je pevač od početka jula. Turneja se završava u Evropi malo posle koncerta u Areni, a pevač između svakog koncera ima dan odmora, kako bi bio spreman za sledeći nastup. Ako ne možete da stignete na koncert u Beogradu 24. novembra, Fonsija možete čuti dve večeri kasnije u Zagrebu. Cena karata je 2.590 dinara za parter i 2.990 dinara za tribine, dok za mesto u loži treba izdvojiti 6.000 dinara.