BELEF – BEOGRADSKI LETNJI FESTIVAL 2017

BELEF – Beogradski letnji festival 2017 biće održan pod sloganom „Leti kulturno“ od 23. juna do 23. jula pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Belef - Beogradski letnji festival
Beogradski letnji festival je manifestacija koja tokom leta ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti pozorišta, muzike, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina i da na taj način animira Beograđane i njihove goste.
Na 26. festivalu BELEF, posetioci će moći da uživaju u pozorišnim predstavama, izložbama, ali i koncertima klasične muzike, dok su i za najmlađe pripremljene predstave i radionice. Bogat program, sa rekordnim brojem kulturnih dešavanja, uz goste iz Indije obeležiće ovogodišnji BELEF.

BELEF 2017 – PROGRAM

23. jun- Belef će biti otvoren kocertom Sanje Ilić i „Balkanike“ u bašti Studenskog kulturnog centra (SKC).
25. jun – U bašti SKC-a biće najpre održan interaktivni koncert Dečije Muzičke radionice, a zatim modna revija jedne od naših najpoznatijih kreatorki Suzane Perić koja će predstaviti svoju novu kolekciju za proleće leto 2017.
26. jun- U Narodnom pozorištu, na sceni Raša Plaović, biće premijerno prikazana plesna predstava „Nušić triptih“ u izvođenju IUI Transition Dance company.
27. jun– U bašti SKC-a Alba Molina, poznata španska flamenko, džez i bluz pevačica i model, održaće koncert u pratnji Rikarda Morena, jednog od najpoznatijih flamenko i džez kompozitora i gitarista u Španiji. Na istom mestu nastupiće i urbani romski bend Kal.Istog dana u Institutu Servantes biće održana izložba „Romski život“.
28.jun – U svečanoj sali Skupštine grada, pijanista Vladimir Gligorić održaće koncert na kojem će izvoditi dela Vasilija Mokranjca.
29. jun– U velikoj Sali Studenskog kulturnog centra biće izvedena savremena plesna predstava Danse Macabre, inspirisana istorijom i hrabrošću srpskog naroda za vreme Prvog svetskog rata.
30. jun – U bašti SKC-a biće održan „Koncert radosti“ orkestra škole za muzičke talente iz Ćuprije.
1. jul – U bašti SKC-a biće prikazana dečija predstava Cvetina Aničića „Vitamini zdravi fini“ kao i predstava „Tamo gde senka nestaju“, u izvedbi članova pozorišne trupe iz indije Kriyative Theatre Trust.
2. jul – U bašti SKC-a Beogradski diksilend orkestar, jedinstveni muzički ansambl ove vrste, održaće koncert pod nazivom „Sto godina džeza“.
3. jul – U bašti SKC-a, biće priređena muzička predstava „DA i „RE“ u izvedbi Ane Vrbaški i Dišnjaki Marka.
4. jul – U bašti SKC-a, biće izvedena predstava „Žene Dade“ od strane Dah teatra, a istog dana u galeriji Cirkus SKC, izložba fotografija Lidije Antonović.
5. jul– U bašti SKC -a Ivan Bosiljčić održaće koncert „Par stihova za nas“.
8. jul – U velikoj galeriji SKC-a najavljena izložba „Apres“, umetničkog fotografa Nemanje Maraša.
9.jul – U Velikoj Sali Studenskog kulturnog centra biće održana koreodrama „Navah“, komad između plesa, muzike i svetlosti, od strane Munir Sajid Egipat.
10. jul – U skupštini grada Beograda biće održan koncert „Muzika be granica od strane troje slepih i slabovidih umetnika.
11. jul– U bašti SKC-a biće izvedena predstava „Udaj se muški“ u režiji Marije Lipkovski, dok će istog dana početi i sedmodnevni ciklus performanse „Snežana i sedam smrtnih grehova“.
12. jul– U bašti SKC-a biće održan koncert nigerijskog muzičara Femija Kutija. Istog dana u kući legata biće otvorena izložba Silvane Ručnov „Kaligrafija – tradicionalno, moderno, savremeno.“
13. jul – U bašti SKC-a biće održan koncert grupe „The Bestbeat“ tribjut benda Beatlesa.
14. jul – U bašti SKC-a biće održana pokretna instalacija Teatra Mimart.
16. jul – U Velikoj Sali SCK-a biće održan koncert Svetskog omladinskog hora, Mađarska, koji čine 58 pevača iz 33 zemlje.
18. jul – U bašti SKC-a održaće se koncert benda „Šinobusi“.
19. jul – U skupštini grada Beograda, Jasmina Trumbetaš održaće koncert pod nazivom „Ljubav i život žene“.
23. jul – Ovogodišnji Belef festival biće završen koncertom Bajage i Instruktora u bašti SKC-a.

Za pojedine koncerte i predstave ulaz će biti besplatan.

Ullaznice za sve sadržaje na BELEF-u 2017, za koje nije slobodan ulaz, mogu se kupiti na info – pultu BELEFm u bašti SKC-a, kao i turističkoj organizaciji Beograda.

Izvor, Beogradski letnji festival, Beogradski letnji festival.

Beogradski letnji festival sjajan je povod da posetite prestonicu ovog leta. Imaćete priliku da uživate u u bogatom kulturnom programu, rashladite se pored reka i upoznate sve čari prestonice. U Jump Inn hotelu možete upotpuniti svoj boravak nekim od naših sjajnih paketa. Posle lepih i ispunjenih dana, potrudićemo se da vam boravak u našem hotelu i restoranu bude još ugodniji.