Doček 2018. godine u Beogradu

docek skupstina

Ostalo je još malo vremena do proslave dolaska 2018. godine i još manje da razmislimo i odlučimo gde želimo da je dočekamo. Oni koji su neodlučni mogu biti sigurni da će moći lepo da se provedu na ulicama i trgovima Beograda ako u međuvremenu ne dogovore nešto drugo, a kao i svake godine, na stotine hiljada Beograđana i njihovih gostiju ne planira bilo kakve druge proslave, već se pripremaju za doček 2018. godine u Beogradu na svežem vazduhu, u srcu grada. Prognoza je povoljna, ne očekuje se posebno hladan decembar, tako da će verovato i vreme biti jedan od faktora dobrog raspoloženja u novogodišnjoj noći.

Očekuje se 150.000 turista

Beograd je već godinama najpopularnija destinacija za proslavu Nove godine u Jugoistočnoj Evropi, pre svega zbog masovnih besplatnih koncerata koji se organizuju u centru grada, ali i zbog velikog broja drugih događanja, uključujući nešto manje, takođe besplatne koncerte na različitim lokacijama u gradu, najčešće u organizaciji gradskih opština. Koncerti i DJ nastupi zakazani su i u zatvorenom prostoru, beogradski klubovi organizuju čuvene novogodišnje žurke, rade kafane i restorani… Kada se sve to spoji, dobija se brojka od nekoliko stotina hiljada gostiju različitih događanja, od kojih su najmanje 30% gosti iz drugih gradova i država. Kada je reč o stranim gostima, najviše je onih iz BiH, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

docek ng 2

Uskoro imena izvođača

Doček 2018. godine u Beogradu imaće kako glavnu stavku koncert ispred Doma Narodne Skupštine, koji se neće biti priređen samo u novogodišnjoj noći, već i jedno veče ranije, 30. decembra. Ali ni to nije sve, jer je planiran i dodatni koncert 29. decembra na drugoj lokaciji, tako da će žurka trajati tri dana za one koji mogu da podnesu zimske temperature ne duži period. Proslavu organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF), a lista izvođača biće uskoro saopštena.

Osim koncerata najavljeno je i više drugih događaja namenjenih pripadnicima svih generacija. Većina manifestacija je trajnijeg karaktera i održavaće se nekoliko dana ili nedelja, a među njima su Trg otvorenog srca, Beogradska zima, Trg bajki i Novogodišnji festival. Neke od manifestacije počinju već 1. decembra, a mnoge maniafestacije lokalnog tipa, kao i one komercijalne, teško je i pobrojati, budući da će ih biti na stotine.

Hotel Jump Inn je jedna od najboljih lokacija za smeštaj tokom novogodišnje noći zbog blizine centra grada, klubova u Savamali i šetališta duž Save. Na usluzi smo gostima koji žele preoruke vezane za proslavu Nove godine, a ako planirate dolazak u Beograd,  ne propustite da posetite naš sajt tokom decembra i pogledajte novogodišnju ponudu.