Međunarodni sajam vina

U okviru Sajma turizma koji se održava od 18. do 21. februara 2016. godine na Beogradskom sajmu biće održan i Međunarodni sajam vina u hali 2.

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi, a prošle godine ovu manifestaciju je posetilo više od 69.000 ljudi, te i Beowine sajam vina, kako se zove događaj u hali 2, očekuje veliki broj posetilaca.

Sajam vina je manifestacija na Beogradskom sajmu na kojoj se predstavlja jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina. Tokom četiri dana 141 izlagač će predstaviti svoju ponudu ljubiteljima fermentisanog grožđa, od vrsta vina preko novih načina za uzgoj i obradu grožđa do opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Na Sajmu vina se promoviše i vinski turizam, posete vinograda i vinskih podruma sa nezaobilaznim degustacijama za prave ljubitelje vina. Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo „piće bogova“. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo.

Međunarodni sajam vina

Brojna predavanja i časovi održavaju se u salama za prezentacije, a na štandovima izlagača svakodnevno se organizuju brojne degustacije. Od 141 izlagača na sedmom po redu sajmu vina, 90 dolazi iz Srbije, dok 51 izlagač iz inostranstva dolazi u Beograd kako bi predstavili svoje proizvode i to iz 11 država.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat.

Organizatori su u program sajma ubacili i te kako zanimljiv aspekt koji stvara veliko uzbuđenje među poštovaocima pića u kojem je istina. Naime, svake godine u sklopu sajma koji održava se takmičenje ’’BeoWine Fair Challenge Cup’’ i to u 6 kategorija.

SAJAM VINA TAKMIČARSKE KATEGORIJE

Najbolje belo vino
Najbolje rose vino
Najbolje crveno vino
Najbolje penušavo vino
Najbolje specijalno vino
Najbolje vino Sajma