NOĆ MUZEJA 2017: VELIKE I MALE REVOLUCIJE

Noć muzeja, kulturna manifestacija pod sloganom „Otvori oči u noći“ održaće se 20. maja od 17:00 do 01:00 posle ponoći u 44 grada u Srbiji, uključujući i Beograd.

Noć muzeja 2017: Velike i male revolucije

Noć muzeja je deo Evropske noći muzeja i predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Od tada, noć muzeja je jedna od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture koja se ove godine održava po četrnaesti put. Posetioci će imati priliku da prošetaju muzejima, galerijama i određenim institucijama kulture i tom prilikom uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim specijalno povodom 14. moći muzeja.

NOĆ MUZEJA: PROGRAM

Tema ovogodišnje Noći muzeja je: Velike i male revolucije, one koje su uticale na umetnost ali pre svega na živote ljudi. Ova programska tema ima za cilj da podstakne sećanje na revolucije prošlog veka, kao i da podstakne pojedinca da ih se seti u kontekstu novog doba.
Ovogodišnju temu noći muzeja osmislio je programski savet koga čine ugledni ljudi iz oblasti kulture: arhitekta i akademik Branislav Mitrović, reditelj Nebojša Bradić, istoričarka dr Radina Vučetić, vajar prof. Mrđan Bajić i grafički dizajner Borut Vild.

Program 14. Noći muzeja, pokušaće da obeleži, evidentira, približi i podseti na revolucionare i revolucionarne pojave koje su trajno promenile svet. Kao i svake godine, posetioci će imati prilku da otkriju nove prostore i saznaju nove zanimljivosti iz bogate istorije kulture.
Srbija će sa 250 raznolikih dešavanja u 152 kulturne ustanove dati ogroman dorpinos Noći muzeja sa bogatim programima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Senjskom Rudniku, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Dimitrovgradu, Somboru, Kosovskoj Mitrovici, Jagodini, Leskovcu.

Beograd će u noći muzeja ponuditi najbolji sadržaj na 67 lokacija, od čega čak 12 premijernih i ukupno 136 dešavanja. Sve lokacije su grupisane u 7 zona i 10 različitih tura.

Ulaznice za Noć muzeja mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a.
Pre ili posle posete muzeju možete svartiti do Jump Inn hotela i našeg restorana.