SVETSKI KUP U VESLANJU 2017 U BEOGRADU

Svetski kup u veslanju 2017 biće održan od 5. do 7. maja na Adi Ciganliji u Beogradu.

Svetski kup u veslanju 2017 u Beogradu

Svetski kup u veslanju održava se od 1997, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Poznjanju (Poljska) od 16. do 18. juna, a treći u Lucernu (Švajcarska) od 7. do 9. jula.

Na prvoj regati svetskog kupa učestvovaće takmičari iz sledećih zemalja: Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Brazil, Bugraska, Hrvatska, Kuba, Češka, Španija, Estonija, Velika Britanija, Mađarska, Republika Irska, Litvanija, Holaandija, Poljska, Portugalija, Rusija, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Tunis, Ukrajina, SAD i Srbija.

Veslači i veslačice iz 26 zemalja takmičiće se na Svetskom kupu u Beogradu u sledećim disciplinama:
• Muškarci skif (1x), dubl skul (2x), dvojac bez kormilara (2-), četverac skul (4x), četverac bez kormilara(4-), osmerac (8+);
• Žene skif (1x), Dubl Skul (2x), dvojac bez kormilara (2-), četverac skul (4x), osmerac (8+);
• Muškarci laka kategorija dubl skul (2x), četverac bez kormilara (4-);
• Žene laka kategorija dubl skul (2x)
Boje naše zemlje na prvom svetskom kupu braniće desetorica reprezentativaca.

Takmičenje počinje u petak, 5. maja u 10:00 a učesnici koji se kvalifikuju za polufinale i finale učestvovaće u nedelju od 11:10 u trci za osvajanje medalja.

Pravo učešća na Svetskom kupu u veslanju imaće svi zainteresovani takmičari/ke prijavljeni od strane matičnih nacionalnih saveza i koji ispunjavaju uslove u skladu sa relevantnim pravilima.

Izvor: Beograd, prvo mesto okupljanja svetske veslačke elite, Serbian rowing.