Da li ste spremni za zimski noćni polumaraton?

Nema lepšeg načina da upoznate Beograd od trčanja po gradu. Vožnja bicikla je takođe odličan izbor, međutim još uvek biciklističke staze ne pokrivaju ceo grad, dok trčanje pruža potpunu slobodu i može vas odvesti i u najskrivenije delove prestonice. Beograd je savršen za trčanje, jer poseduje znatne zelene površine koje se nadovezuju jedna na drugu i koje se nadovezuju na najlepše delove centra, tako da je moguće kreirati mnoge kombinovane staze, kroz parkove i kroz grad.

 

U proteklih godinu ili dve u Beogradu je došlo do velike ekspanzije trka svih vrsta, među kojima su najpopularniji polumaratoni, budući da postoji veliki broj beograđana koji su fit i koji mogu da istrče polumaraton, što je obično i gornja granica spremnosti rekreativaca. Još jedna inovacija u urbanom trčanju je trčanje noću, što je daleko bezbednije zbog manje saobraćaja a i bolje za trkače jer ima manje izduvnih gasova.

Jedna nova trka koju želimo da preporuimo našim gostima je Zimski noćni polumaraton, koji će biti održan 17. februara 2018. godine. Ako se osećate dovoljno spremni za ovu trku, februar je idealno vreme za trčanje, jer predstavlja uvertiru u prolećnu sezonu i kraj zimske pauze, tokom koje ste verovatno dobili koji kilogram. Ako mislite da može biti previše hladno za trčanje u februaru, prosečna temperatura od oko +2°C u to doba godine odlična je za trčanje, samo je potrebno da imate jaknu koja će vas čekati na cilju.

Tri kruga najlepšim obalama Beograda

Zimski noćni polumaraton trčaće se duž Save i Dunava, na strani starog dela grada, i u tri navrata trkači će proći blizu Jump Inn hotela. Sve vreme trke, učesnici će uživati u divnom pogledu preko reke u noći i videti grad u njegovom najlepšem izdanju. Staza je duga 7 kilometara, tako da će se trčati tri kruga. Trka počinje u 18 časova, a vredi spomenuti i da je deo prihoda od startnina, čija je cena 1100 dinara, namenjen Svratištu za decu.

Planirano je da svi učesnici završe Zimski noćni polumaraton za 2 sata i 30 minuta, u čemu će im pomoći pejseri. Svi učesnici koji završe u planiranom vremenu osvajaju medalju, dok drugih nagrada neće biti. Prijave su otvorene do 1. februara ili do popune mesta, kojih je 3000. Na cilju obezbeđena masaža za učesnike, kao i topli napici, a na kraju svakog od tri kruga biće dostupno osveženje.

Trka je odličan način da upoznate Beograd i beograđane, a budući da je hotel blizu staze, odmah posle trke čekaće vas topla kada i večera. Šta još možete poželeti?